Generalprøve

Muligheden for at udgå et kiks på dagen.
Der bliver mulighed for en generalprøve af kirkehandlingen med præsten.
Og en prøve er virkelig god, så man ved hvor man skal gå og hvor man skal stå, og hvor mange gange man skal sige ja.
Det er også rart at vide hvornår orglet sætter ind og hvor højt det lyder.
Mød op og se andre bryllupper
En anden læremetode er naturligvis at møde op i kirken til de brylupper der komme før ens eget, for ligesom at komme ind i kirkens rytme, og se hvordan præsten gennemfører hele vielsesakten.
Har man små brudebørn med, skal de også informeres godt om forløbet. Det kan være en god ide at have mærker af en eller anden art (fx et stykke selvklæbende papir) som er placeret lige netop hvor de skal stå. Det giver et godt holdepunkt i den for dem lidt fjerne begivenhed.
LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM BRYLLUP:
Aflevering af brudebuketten
Spørgsmål: Hvem afleverer brudebuketten? Er det hendes far som skal tage den med til hende, eller skal gommen skal tage den med i kirken og lægge den i våbenhuset?
Lange handsker
Spørgsmål: Må en kvinde beholde sine lange handsker på, under en bryllupsmiddag?
Festligt kirketøj
Spørgsmål: Kan jeg tage min flotte nye festkjole på i kirken? Vi er inviteret til bryllup kort efter og vil også gerne her bruge vores fine festtøj. Nogen siger dog at jeg ikke kan have lang festkjole på i kirken, …
Generalprøve på køretider, for såvel brudepar som gæster.
Kontroller køretider mellem distinktionerne. Fra lufthavn til omklædningssted eller festadresse. Eller fra banegård til kirke på gåben. Fra kirke til fotograf eller hvor fotosessionen skal finde sted, og videre til reception eller fest.
Husk at gennemføre generalprøver på samme tidspunkt (ugedag og klokkeslet) som forventes på bryllupdagen.
Kan det ikke lade sig gøre for brudepar og gæster at gå eller køre de respektive ruter på den teoretisk beregnede tid, eller skal der halses, så må der justeres her og der.