Guldbryllup
Ærefuldt sammenhold
Guldbryllup er den smukkeste af bryllupsfesterne. I et halvt århundrede har parret holdt sammen. Det er i sig selv en bedrift der kræver respekt.
Efter 50 års ægteskab er der meget at se tilbage på, og festens hovedformål er at samle hele familien fra ældst til yngst.
Mange indslag fra sølvbrylluppet, som alle børnene oftest også har haft mulighed for selv at fejre, bliver her gentaget.
Der er også den mulighed for guldbrudeparret at tage på en lille rejse, væk fra eventuel virak. Eller der kan holdes en mindre fest med kun de aller nærmeste.
Der skal ikke presses en stor fest frem af omgivelserne, hvis parret ikke ønsker det.
Børnene står for opsætning af æresport sammen med familien og forældrenes naboer og venner. Det foregår når det er blevet mørkt (så parret ikke opdager det!?!).
LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM ÆRESPORT:
Kirkepynt
Spørgsmål: Hvem pynter i kirken (landsbykirke) ved et bryllup, og hvem laver æresport til brudeparret? Se også At spise og drikke Æresport til bryllup Dansk bryllupsstatistik Indianerfest Æresport ved bryllup Æresport
Hvornår rejses æresport?
Spørgsmål: Hvornår rejses æresporten inden den store dag med morgensang? Foregår det diskret, eller forventes det, at rejseholdet bliver inviteret ind på en forfriskning efter opsætningen? Se også Hvornår bliver vi gift? Hvornår må vi affyre fyrværkeri? Ønskeseddel hvornår Lange …
Hvornår rejses æresport? Read More »
Æresport ved bryllup
Spørgsmål: Skal der opstilles æresport ved bryllup, ligesom ved eksempelvis kobberbryllup? Se også Æresport til bryllup Dansk bryllupsstatistik Hilsen ved bordet Værterne ved bordet Æresport Æresport til diamantbryllup
De nyder efter opsætningen den øl og vand det ‘intetanende’ bryllupspar har sat ud.
Måske er der ingen børn eller de bor længere væk, hvorefter anden familie, venner og naboer står for projektet – ligesom børnenes indsats kan være begrænset ved kobberbryllup på grund af alderen.
Og dagen begynder med en morgensang